• RSS
  • Twitter
  • FaceBook

Security Forums

Log in

FAQ | Usergroups | Profile | Register | RSS | Posting Guidelines | Recent Posts

Swapped Modems, static WAN IP, Router couldn't connect

Users browsing this topic:0 Security Fans, 0 Stealth Security Fans
Registered Security Fans: None
Post new topic   Reply to topic   Printer-friendly version    Networking/Security Forums Index -> Networking

View previous topic :: View next topic  
Author Message
videobruce
Just Arrived
Just Arrived


Joined: 08 Apr 2005
Posts: 8
Location: Buffalo NY

Offline

PostPosted: Tue Nov 21, 2017 5:44 pm    Post subject: Swapped Modems, static WAN IP, Router couldn't connect Reply with quote

No Firewall in Router or in O/S
Static IP addresses for all my devices except for a ATA (Obi202)
Nothing special or fancy in the LAN.
All wired except for a Laptop.

Long story short, I swapped identical Modems that gave a static WAN IP address (yes it was static!) Both had a RF connection, new one showed connected. I moved the Router cable to the new modem with no reboot of the Router.

No connection to the Internet. I rebooted the Router, still nothing. I then noted there was IP assigned. I did a DHCP release and renew twice. Still nothing.

I then reset the Router (which I didn't want to do), still nothing. No WAN IP assigned still.
I changed the LAN start IP adress from 100 to 2 since I use static IP address and after a minute the Router finally received a WAN IP address.

Questions;
1. Going from one identical Modem to another that passes an IDENTICAL IP address to the Router, is it still necessary to reboot the Router?
2. Even after rebooting, why wasn't there connectivity between the Modem & Router, even thou the Modem 'Link' LED showed connected and with activity?
3. After the Router reset, is spite of the LAN starting address at 100 which was outside of the static IP's of my devices, why didn't the Router get the WAN address from the Modem??

Win7
Spectrum ISP
Zoom 5341J Modem
TP-Link WDR-3600 Router running dd-wrt firmware
Back to top
View user's profile Send private message
videobruce
Just Arrived
Just Arrived


Joined: 08 Apr 2005
Posts: 8
Location: Buffalo NY

Offline

PostPosted: Wed Nov 22, 2017 3:43 am    Post subject: Reply with quote

Yes, I did have the Modem activated and yes these are approved in case someone asks.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   

Post new topic   Reply to topic   Printer-friendly version    Networking/Security Forums Index -> Networking All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1


 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Looking for more Windows Networking info?

Sign up to the WindowsNetworking.com Monthly Newsletter, written by Enterprise Security MVP Deb Shinder, containing news, the hottest tips, Networking links of the month and much more. Subscribe today and don't miss a thing!
View a sample newsletter.

Become a WindowsNetworking.com member!

Discuss your Windows Networking issues with thousands of other Windows Newtorking experts. Click here to join!

Community Area

Log in | Register

Readers' Choice

Which is your preferred data recovery solution?

Follow TechGenix on Twitter